Онлайн среща с директорите на детски градини за работата в извънредното положение

Общество
30.04.2020 | 10:50 ч.

Зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Енчо Енчев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Росица Георгиева и директорите на детските градини проведоха онлайн среща, на която обсъдиха организацията на работа в градините в ситуацията на извънредно положение. Стана ясно, че педагозите имат готовност за извършване на оценка за училищна готовност, необходими на децата, които ще бъдат в първи клас през учебната 2020/21 г.

 Педагозите, заедно с непедагогическия персонал, са ангажирани в почистването на сградите и дворовете, за да бъдат детските заведения готови за работа и посрещане на деца веднага след отмяна на извънредното положение. Окастрят се дърветата, освежават се градинките с цветя, поддържат се съоръженията в дворовете и се освежават помещенията във всички 19 детски градини.

Към момента ремонтни дейности се извършват в ДГ „Незабравка“ и ДГ „Звездица“, но те ще приключат до края на следващата седмица.

Росица Георгиева подчерта, че директорите на детските градини в общината са се справили отлично със създаването на организация и изпълняването на графиците за раздаване на продукти по програмата „Училищен плод и училищно мляко“, която е финансирана с подпомагане по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС.

Очакват се механизми и указания за работа в условия на извънредното положение, спуснати от Министерството на образованието, за да може учебната година да бъде завършена успешно.

 

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати