Оставка на главния акционер във ФК "Дунав" и нови финансови постъпления, за да оцелее клубът

Спорт
01.05.2020 | 10:48 ч.

Оставка на главния акционер във ФК „Дунав“ и идване на нови хора, които да подпомогнат финансово футболния отбор в Русе, за да може да оцелее. Така вижда решението на проблемите в клуба областният председател на БФС-Русе Димитър Димитров-Кулеманс, съобщава Русе Медиа.

Той коментира, че най-вероятно „Дунав“ ще играе бараж за оставане в Първа лига, но за целта е нужен отбор, а в момента той почти се е разпаднал. Част от футболистите, които не са от Русе, са били принудени да освободят квартирите си, тъй като не са получавали заплати и няма как да плащат наема.

„Тежко и горко им на треньорския щаб на "Дунав" кого ще съберат при евентуално подновяване на тренировъчния процес. По всяка вероятност ще доиграем двата кръга и баража с 19-годишните. Те са добри момчета и ще станат добри футболистите, но не им е мястото в тези тежки мачове да ги хвърлим и да спасяваме отбора на Дунав. Почти съм разочарован от футболната общественост в Русе и от общинското ръководство, че не вземат никакви мерки за спасението на Дунав“, заяви още Кулеманс.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати