От "Воля" искат отнемане на книжките до живот на пияни и дрогирани шофьори

Политика
23.04.2020 | 08:49 ч.

"Воля" предлага отнемане на книжките до живот на пияни и дрогирани шофьори.

"По този законопроект работя от началото на годината. Само по коледните празници бяха заловени над 1000 пияни и дрогирани шофьори. До момента не го бях внесла, защото действително експертният ни състав е разделен на две. Едните смятат мярката за крайна, а другите - за абсолютно необходима."

Това заяви в ефира на „Здравей, България"  зам.-председателят на ПГ на „Воля“ Кръстина Таскова.

По думите й алкохолът, дори в минимални количества, влияе различно на шофьорите. „Никой не може да каже как една бира действа на мозъка на даден човек. Ако искаш да пиеш, просто няма да шофираш. Над 25 % от инцидентите, които завършват с фатален край, са причинени от пияни и дрогирани шофьори. Защо трябва да се стига до тук, щом законодателят има право да ограничи това?", пита Таскова. 

„От „Воля“ проявяваме нулева толерантност към пияни и дрогирани шофьори", категорична бе Кръстина Таскова. 

„Още, когато влязохме в Народното събрание, г-н Марешки заяви, че иска тестове за алкохол и наркотици на всички политици, за да не може да взимат важни решения под влиянието на подобни вещества. Ще се запознаем с предложенията и на колегите от ГЕРБ. Колегите от БСП също са подкрепили законопроекта ни", поясни още зам.-председателят на ПГ на „Воля“.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати