Отчитат рекорден брой новозаразени в световен мащаб за едно денонощие

COVID-19
14.09.2020 | 07:03 ч.

Световната здравна организация регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус в рамките на денонощие. На 13 септември са отчетени 307 930 нови носители на вируса SARS-CoV-2, което е с около 1000 души повече от предишния антирекорд.

От новите случаи 94.3 хиляди са регистрирани в Индия, 45 500 - в САЩ, 43.7 в Бразилия, според данните на СЗО.

Като цяло най-силно засегнатата страна остават САЩ.

Според данните на Worldometer, от началото на пандемията в САЩ вирусът е засегнал 6.7 милиона души. Следват Индия с 4.8 милиона и Бразилия с 4.3 милиона, Русия с 1.06 милиона.

Междувременно продължават усилията за създаване на надеждна ваксина срещу COVID-19.

Оксфордският университет съобщи, че във Великобритания се възобновяват клиничните изпитания на ваксината, която е съвместна разработка на негови учени и фармацевтичния гигант AstraZeneca. Тази ваксина е смятана за най-напреднала и перспективна сред съществуващите разработки.

Изпитанията й бяха спрени преди седмица, след като участник се разболя. В прессъобщение от Оксфордския университет обявиха, че паузата е осигурила време да се направи преглед на информацията от независима комисия и от националните регулатори. Комисията е препоръчала да се възобновят клиничните тестове.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати