Панирани рачешки рулца

Сити кулинар
01.12.2011 | 14:21 ч.

ПРОДУКТИ:

16 бр. рачешки рулца

16 листа зелена салата

8 бр. кисели краставички

2 моркова

5-6 маслини

олио за пържене

 

За паста пат-а-фри:

2 яйца

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. бира

щипка сол

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Първо се приготвя пастата за паниране, като се разбиват яйцата със солта до пухкав сняг и към тях постепенно се прибавят бирата и пресятото брашно. Рачешките рулца, краставичките и почистеният морков се нарязват на тънки резени по дължина. Маслините, след като им се отстрани костилката, също се нарязват на ивички. Листата от зелената салата се попарват за 3-4 минути във вряла вода. Подбират се еднакви по размер листа. В единия им край се разпределят подготвените продукти, така че във всеки лист да има по 2 рулца, 1 краставичка и равно количество морков и маслина. Листата  се завиват на руло, потапят се от всички страни в пастата и се пържат в силно сгорещена маслена баня до златисто. Поднасят се по 2 в порция. Могат да се консумират сами или с подходяща гарнитура.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.