ПРОДУКТИ:
16 бр. рачешки рулца
16 листа зелена салата
8 бр. кисели краставички
2 моркова
5-6 маслини
олио за пържене
За паста пат-а-фри:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
щипка сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Първо се приготвя пастата за паниране, като се разбиват яйцата със солта до пухкав сняг и към тях постепенно се прибавят бирата и пресятото брашно. Рачешките рулца, краставичките и почистеният морков се нарязват на тънки резени по дължина. Маслините, след като им се отстрани костилката, също се нарязват на ивички. Листата от зелената салата се попарват за 3-4 минути във вряла вода. Подбират се еднакви по размер листа. В единия им край се разпределят подготвените продукти, така че във всеки лист да има по 2 рулца, 1 краставичка и равно количество морков и маслина. Листата се завиват на руло, потапят се от всички страни в пастата и се пържат в силно сгорещена маслена баня до златисто. Поднасят се по 2 в порция. Могат да се консумират сами или с подходяща гарнитура.
Коментирай