Панирано сирене с орехи

Сити кулинар
27.11.2019 | 20:49 ч.

Продукти:

300 г сирене

2-3 с. л. брашно

2 яйца

3-4 с. л. галета

2-3 с. л. смлени орехи

1 ч. л. черен пипер

1 ч. л. босилек

 1 ч. л.  риган (или други подправки по вкус)

4-5 с. л. олио или зехтин за запържване

 

Приготвяне:

Сиренето трябва да е твърдо и добре да се подсуши. Ако го държите в саламура, извадете го от предната вечер. Всичко останало е съвсем лесно. Технологията на паниране е добре позната: брашно-яйце-галета. Към галетата добавете смлените орехи и подправките. Не се престаравайте да мелите орехите фино, нека се усеща вкусът им.

Оваляйте в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Тази процедура може да я направите още на обяд и да приберете парчетата сирене в хладилника да почакат до вечерта.

Запържването е по 30-40 секунди от всяка страна и това е всичко. Може да се сервира върху канапе от тиквичка и домат, които се сотират предварително.

 

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати