Патладжанено ветрило

Сити кулинар
24.08.2020 | 20:29 ч.

ПРОДУКТИ:

патладжани /средно големи/ - според желанието ви за брой порции

филе - свинско, пилешко, пуешко .... по избор

домати, сирене, кашкавал

ПРИГОТОВЛЕНИЕ: 

Правите няколко разреза на патладжана по дължина - до 1 см от опашката. Измивате и посолявате. Оставяте ги за около час, за да се отцеди горчиния сок. 

След това измивате хубаво и нареждате патладжаните в тавичка върху хартия за печене. Във всеки разрез поставяте кръгче домат, парче от филето и парче сирене. Капвате и по малко олио върху патладжаните.

Печете до готовност на 200 градуса. Малко преди да извадите - наръсвате настърган кашкавал и връшате обратно във фурната. Можете да добавите магданоз и копър.