Патрулки гониха BMW-X5 на изхода на Русе, шофьорът - без книжка и дрогиран

Крими
28.05.2020 | 12:56 ч.

Стар познайник на полицията направи гонка с патрулки и дори заряза колата си  -  BMW-X5.

Преследването е станало вчера, 27 май, около 15:30 часа на бул. "Гоце Делчев" в Русе. Полицейски екип от служители на Първо РУ са засекли да се движи лек автомобил марка "БМВ-Х5“ с русенски регистрационен номер, чийто водач бил техен познайник, който управлява без книжка.

Патрулният екип подал звуков и светлинен сигнал за спиране на водача, но автомобилът продължил движението си. Униформените го последвали с полицейската кола, но уведомили и други дежурни полицейски наряди. Започнало преследване на рисково движещото се БМВ от няколко екипа в рамките на града, след което нарушителят е продължил по главния път в посока Варна, а след това към местността „Караач“.

Служителите са установили автомобила в нива в местността "Караач". Виждайки полицаите водачът изоставил превозното средство и побягнал, но е последван и задържан. Започнато е изясняване и документиране на случая, като за съдействие са потърсени и служители от сектор Пътна полиция.

В хода на работата е документирано, че водачът - 33-годишен мъж от Русе, няма свидетелство за управление на МПС и никога не му е било издавано; управлява автомобила в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без книжка; поставените регистрационни табели на БМВ-то, управлявано от него, са били издадени за друго превозно средство с друга марка – „Волво“; автомобилът не е регистриран на територията на България.

Освен това мъжът е изпробван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът е показал положителен резултат за „канабис“ и „метамфетамин“, издали са му талон за медицинско изследване, но пред лекар в болницата е отказал да даде проби за химически анализ.

По случая е образувано бързо производство срещу 33-годишния мъж, той е задържан за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата, съобщиха от ОДМВР-Русе.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати