Печена бамя с домати

Сити кулинар
20.09.2021 | 13:24 ч.

Продукти:


1 кг бамя
3-4 домата
глава лук
няколко скилидки чесън
олио
сол


  Приготвяне: 



В тавичка се налива олио и на дъното се изсипват нарязаният лук и чесън.
Бамята се почиства от дръжчиците, като се внимава да не се прерязва семенната кутийка и се измива. Бланшира се в кипяща, подсолена вода за 4 - 5 мин. Отцежда се и се насипва в тавичката.
Отделно се попарват доматите и се отстранява кожицата им. Нарязват се на тънки резени и се нареждат върху бамята. Ако има чери доматки, може да се наредят цели наоколо. Посолява се на вкус и се полива с тънка струйка олио. Ястието се пече на 200 градуса С до запичането на доматите.
Вкусно е както топло, така и студено. Подходящо е за гарнитура към меса и колбаси или като самостоятелна лека вечеря.

         

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.