Печена палачинка

Сити кулинар
10.01.2021 | 15:23 ч.

Изгарящият чугунен тиган и разбитите яйца придават на тази палачинка уникалния й вкус. Рецептата е от немски произход, но се твърди, че е популяризирана в Сиатъл в началото на 1900 г.

ПРОДУКТИ:

  • 1 ч. Л. Пудра захар, за сервиране
  • 70 г обикновено брашно
  • 120 мл пълномаслено мляко
  • 1 супена лъжица захар
  • 3 яйца
  • 60 г несолено масло, разтопено, плюс още за сервиране
  • 1 щипка фина морска сол
  • 1 резен лимон, за сервиране

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 220 ° C . Загрейте чугунен тиган във фурната за 10 минути.
  2. Междувременно в блендер смесете брашното, млякото, захарта, яйцата, 3 супени лъжици разтопено масло и солта. Блендирайте, докато тестото стане пенливо.
  3. Извадете тигана от фурната и добавете останалата 1 супена лъжица масло, като го завъртите, за да покриете тигана, като внимавате да не се изгорите, тъй като тиганът ще бъде много горещ.
  4. Изсипете тестото и върнете тигана във фурната. Печете, докато палачинката се раздуе и стане златистокафява, около 18–20 минути.
  5. Сервирайте топло с масло и изстискване на лимон или кленов сироп, и отгоре поръсете с пудра захар.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.