Печени чушки с орехи

Сити кулинар
09.08.2021 | 15:18 ч.

Продукти:

15 едри чушки, червени и зелени

4-5 с.л. зехтин или олио

1 ч.ч. орехови ядки

няколко скилидки чесън

1 връзка магданоз

сол и оцет на вкус

 

Приготвяне:

Подберете предимно червени чушки. Изпечете, обелете и наредете чушките в дълбока чиния, посолете и овкусете с оцет и олио. Наръсете ситно нарязания магданоз. Смесете счукания чесън и смлените орехови ядки с малко вода, докато се получи рядка каша, и с нея залейте пиперките. Добре е салатата да постои поне час преди сервиране, за да попие всички вкусове.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.