Печени зеленчуци с мед - алтернатива за вегетарианска коледна трапеза

Сити кулинар
04.12.2020 | 10:47 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 300 г малки картофи, разполовени
  • 300 г тиква, наразяна на филийки
  • 4 червени лука, разполовени
  • скилидки чесън нарязани на едро
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 супени лъжици мед
  • 0,2 лимон, нарязан на тънки филийки
  • 250 г варено цвекло, отцедено и нарязано на резени
  • 2 супени лъжици майонеза с по-ниска масленост
  • 0,5 ч. Л. Ябълков оцет

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 200 ° C.
  2. Съберета в купа картофите, тиквата, червения лук и чесъна с 1,5 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица мед и подправете. Разстелете ги  върху голяма тава хартия за печене и печете за 20 минути. След това добавете резените лимон и отново върнете във фурната за десетина минути.
  3. Сложете и резените  цвекло с останалия зехтин и добавете към тавата за печене. Полейте останалия мед върху зеленчуците и печете за последните 10 минути.
  4. Извадете тавата от фурната и отберете чесъна. Намачкайте го с гърба на вилица и разбъркайте с майонезата, можете да добавите и подправки по желание, както и малко кисело мляко, ако искате да е по-лек крема. 
  5. Подредете печените зеленчуци върху плато и поднесете с чесновия крем..

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

- Скъпи! Помниш ли какво се случи преди 32 години!

- Разбира се! Дойде демокрацията!

-Тъпак! Тoгaвa ce оженихме!

- Бeдaтa нe идвa сама!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.