Пенчо Милков: Човещината и професионализмът на екипа на Белодробния диспансер ми помогнаха да премина изпитанието

COVID-19
19.07.2020 | 13:08 ч.

Кметът Пенчо Милков, който е в болница заради COVID-19, отговори на многобройните въпроси на граждани за състоянието му. Той направи това в събота чрез профила си в социална мрежа.

Ето какво написа Милков: 

„Нямам търпение да изляза от болницата и отново да сме заедно с момчетата на село.

Получавам десетки въпроси от Вас как съм. Все още в болницата, в която влязох преди две седмици сам, с колата си, с две ранички и с недоумение от положителния тест. Още на следващия ден обаче нещата се влошиха. Имах двустранна пневмония, висока температура и задушаваща кашлица. След това ми включиха и кислород с тръбички в носа, за да се компенсира дишането.

Мога да кажа, че човещината на екипа на Белодробния диспансер в Русе ми помогна да премина това изпитание, не по – малко от професионализма им.

Благодарен съм за грижите на лекарите, сестрите и санитарите, на фона на собствените им тревоги и случващото се в страната, което следя непрекъснато оттук. В постоянен контакт съм и с колегите ми от общината, един силен екип, който доказа отново, че не се огъва пред трудности.

Благодаря на всички Вас, които ми давахте сила, добра енергия, а също мед, чай, компоти и дори съобщение от приятел с молитва срещу болести и зарази.

Днес пак видях децата си през прозореца.

Нямам търпение след изписването да сме отново заедно на двора в селската ни къща, където изкарахме прекрасни мигове след края на извънредното положение.

Слънце и детска глъчка на двора са най-доброто лечение“.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати