Пенчо Милков в Деня на Ботев: Високо да се изправим и да направим делата на своя живот

Общество
02.06.2020 | 15:09 ч.

С възпоменателна церемония днес в Русе беше отбелязана 144-годишнината от гибелта на Христо Ботев и бе почетена паметта на героите, дали живота си за свободата на България. Тя се състоя пред Паметника на загиналите във войните за национално обединение.

Събитието започна със строяване на почетен караул от  русенския гарнизон и изпълнение на патриотичен марш от Общинския духов оркестър.  По повод паметната дата слово произнесе областният управител Галин Григоров, а Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия отслужиха заупокойна молитва.

В словото си кметът на Община Русе – Пенчо Милков каза: „България има своите синове, които са пролели кръвта си и тяхната кръв е заветът им към нас. Имена и светлите им образи са тези, които от поколение на поколение пренасяме във времето, за да не загубим своята гордост и мъжество. Да сведем глави за миг пред подвига на героите и тяхното велико дело, след което високо да се изправим и да направим делата на своя живот.“

В края на церемонията присъстващите гости поднесоха своите венци и цветя и притихнаха в едноминутно мълчание, за да засвидетелстват уважението си към подвига на загиналите.

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати