Пенчо Милков опроверга информациите, че ще вдига данъците

Общество
19.11.2019 | 12:03 ч.

След първата си пресконференция вчера, 18 ноември, русенският кмет Пенчо Милков излезе с пост във Фейсбук, в който пояснява, че ще се допитва до мнението на гражданите, както е обещал. Милков опровергава и излезлите информации, че ще вдига данъците.

Публикуваме изявлението му без редакторска намеса:

"Уважаеми съграждани, както Ви обещах, за всички важни за общността ни въпроси ще се обръщам към Вас открито и честно. Ще обяснявам и ще се допитвам до мнението Ви.

На втория ми ден от встъпването в длъжност, разбрах, че в новия бюджет на Общината се явява недостиг от 4.5 милиона лева. Това е реалността, която заварих. Представи ми се предварително подготвено решение за вдигане на данъка върху МПС.

Свиках пресконференция, на която да обясня проблема и да очертая възможните решения. Незабавно се обърнах и към министър-председателя с искане за среща и сезирах народни представители, тъй като в момента те обсъждат годишния държавен бюджет.
Всичките ми действия се ръководят от желанието ми да не се стига до повишаване на данъци. Едно такова решение на седмия ден от встъпването ми длъжност няма да е базирано на свободната ни воля, а ще е под натиска на обстоятелствата, които са докарани дотам, че или да се орежат полезни за хората разходи, или да се вдигат данъци.

Искам да поясня на различните „анализатори“, които побързаха, да обяснят как новият кмет вдига данъците“, че похватите им няма да ме откажат да управлявам прозрачно и в диалог с Вас – моите съграждани.

Вярвам на интелигентността на русенци, които могат да различават общественото обсъждане от фалшивите новини.
Възложил съм на администрацията разработване на различни варианти за преодоляване на недостига от 4.5 милиона лева", завършва русенският кмет.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати