Пенчо Милков подписа договора за подобряване на качеството на въздуха в града

Общество
14.04.2020 | 16:33 ч.

Днес, 14 април 2020 г., кметът на Община Русе Пенчо Милков подписа административен договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Разработване на програма за качество на атмосферния въздух на Община Русе за периода 2021-2026 г.“.

В дейностите по проекта е предвидено разработването на програма за подобряване качеството на въздуха в община Русе. В нея са включени мерки, съобразени с местните условия. Целта е да се намалят нивата на замърсителите и да се достигнат утвърдени норми за качеството на въздуха.

Проектът е на стойност 109 440 лв., а средствата са осигурени изцяло от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.

Още по темата

Коментирай

Владимир Йосифов
14.04.2020 | 18:15 ч.
И това изпитание ще свърши. Важно е да се пригодим към новите условия за живот и работа. При оценка на имот, независимо дали купувате или наемате, е важно да се прибави към важните хактори и Местната власт. Защото от Кмета ще зависи икономиката на града, а от там и качеството на живот на жителите. От ВСВ насам, български кметове не са носили толкова голяма и тежка отговорност. Помагайте им, когато можете. Този мандат ще е тежък и успешни ще са кметове с голяма обществена подкрепа.
 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати