Пенчо Милков предлага на старейшините да спонсорират ФК"Дунав" с 200 000 лв. от резерва на общината

Спорт
04.03.2020 | 16:50 ч.

На следващата общинска сесия местните народните представители ще трябва да гласуват предложение на кмета Пенчо Милков, с което Община Русе да стане спонсор на стойност 200 000 лева на ПФК „Дунав“.

Предложението е футболния клуб да промотира  и популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи. Срещу горното се иска общината да финансира клуба със сумата от 270 000 лв.

През изминалия сезон 2018/2019 г. отборът на Дунав завърши на 11 място в крайното класиране на Първа професионална лига и достигна до 1/8 финал за Купата на България. Отборът продължава да радва зрителите и всички свои привърженици и през настоящия сезон с двубоите си във футболния елит на България, се казва в докладната записка.

Видно от предложението на дружеството, срещу полученото спонсорство отново  е изразено желание за поемане на  конкретни задължения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство по време на всички срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания.

Пенчо Милков предлага обаче сумата да е 200 000 лв., а средствата да се осигурят от резерва на Община Русе, като кметът на Русе да подпише договор за спонсорство с посочване на конкретни задължения за спортния клуб за популяризиране на община Русе чрез посочените от заявителя ползи.

Припомняме, че на сесията на 10 февруари, когато бе приет бюджета на общината, Пенчо Милков призова всеки един съветник като гражданин да направи апел към русенци да подкрепят финансово футболния отбор на „Дунав“. И заяви, че до момента е помогнал да се изплатят – не с общински пари, заплатите в клуба.

Същата тема със спонсорството на 270 000 лв. от общината към футболния клуб нажежи страстите на сесия точно преди година, но в крайна сметка предложението бе прието.

 

Още по темата

Коментирай

ники
05.03.2020 | 13:18 ч.
Има толкова болни и нуждаещи се господин Милков за да хвърляме пари на вятъра по футбол
 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати