Пенчо Милков с идея доброволчески отряди от партиите да приканват русенци да спазват ограничителните мерки (Видео)

Политика
19.03.2020 | 11:35 ч.

Общинските съветници от ГЕРБ не се явиха на днешната сесия на ОбС, която се проведе при стриктни предпазни мерки. Като техен представител се изяви Бедрос Пехливанян, според когото решението им е израз на желанието да спазват законовите разпоредби. Кметът на Русе Пенчо Милков изрази абсолютно несъгласие и заяви, че като върховен орган на местното самоуправление Общинският съвет не бива да спира своята дейност.

"Помислете за всички медицински работници и за служителите в производствата, които в този момент работят. Дори и бомба да падне, Общинският съвет трябва да остане тук и да заседава", категоричен бе кметът.

Той обяви идеята в Русе да се организират доброволчески групи от различните партии и техните младежки организации. Те ще разпространяват брошури и ще приканват хората да спазват въведените мерки и ограничения. "Не можем да очакваме полицията да разгонва хората от пейките. Има демократичен вариант. Партиите са добре организирани, особено когато работят за обща цел", заяви Пенчо Милков. Още днес, в 14 часа, той ще се срещне с организациите, които искат да се включат, за да бъдат уточнени действията на доброволците.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати