Пенчо Милков: Сега зимната обстановка е задача номер едно

МЕСТНИ ИЗБОРИ (2019)
03.11.2019 | 20:45 ч.

/В интервюто са използвани въпроси и на други медии/

 

- Поздравления за победата, как я приемате?

- Искам да благодаря на всички хора от левицата, които ме издигнаха, да благодаря на всички хора, които излязоха да гласуват дори и за моите опоненти. Искам да благодаря на институциите-секционни комисии, общинска избирателна комисия, органите на реда, които и сега цяла нощ ще работят. Искам да поздравя г-жа Диана Иванова, която заслужава уважение за достойния резултат за добрите послания. И тя и другите ми опоненти имаха ясни послания, което показва, че ние виждаме проблемите на града сходни. От утре ще работя активно за единенито с представителите в Общинския съвет. Разгледах техните платформи и мисля, че русенци ще видят, че може да се работи и по този начин. Ще ми се наложи да убеждавам , не да нареждам, защото това ще успокои хората и ще съсредоточим да изпълним заедно общите ни приоритети.

 

- Кое е първото, което ще направите, когато влезете в общината?

- През ноември месец в Северната столица на България  зимната обстановка е задача номер едно. Ще се запозная с институциите, които я обезпечават и това ще стане в първия ден, в който съм на работа. После ще се запозная с хората от администрацията и ще ги уверя, че ще разчитам на богатият им опит и ще ги уверя, че никой няма да бъде преследван за политическите им възгледи. Защото техните умения и способности са богатство за всички наши съграждани?

 

-Имате ли готов екип с който да започнете да работите?

- От утре започвам преговори с основните политически сили в Общинския съвет, за да намерим съгласие за принципите, по които ще работим. А моите са единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Техните принципи искам да чуя, хората, които предлагат. Защото общинския съвет е разнороден и в момента не мога да ви кажа отговорът на този въпрос.

 

- Значи ли това, че може да има във Вашият екип и представители на други политически сили?

-Разбира се, може да има и такива, които не са представители на политически сили, а граждани. Искам хората да бъдат енергични, добри професионалисти и чести, защото почтеността е основен мой постулат.

 

- Г-н Милков , Вас ли харесаха хората или им беше писнало от ГЕРБ, какво е Вашето обяснение?

- Изборната кампания е място на което да покажеш себе си, своята личност. Аз показах всичко. цялата история на човешкия живот води две неща. Първото-неговите способности и второто личната мотивация. Считам, че русенци имаха възможност за свободен избор и благодаря, че се спряха на мен. Ще направя всичко, повече от всичко, което мога да направя, за да не ги разочаровам.

Коментирай

Още от МЕСТНИ ИЗБОРИ (2019)

Всички от МЕСТНИ ИЗБОРИ (2019)