Пенчо Милков укроти страстите около "Мартенски музикални дни"

Култура
26.11.2019 | 20:21 ч.

Кметът Пенчо Милков представи новата заповед за състава на Обществения съвет за подготовката и селектирането на програмата на Фестивала "Мартенски музикални дни" през 2020 година. Програмният съвет, сформиран от предишното общинско ръководство, е освободен със заповед на Милков, а с нова заповед е създаден друг.

В него са предвидени да бъдат: Емил Табаков – диригент, почетен гражданин на Русе; Светлин Русев – цигулар, почетен гражданин на Русе; Минчо Минчев - цигулар, почетен гражданин на Русе; Мария Дуканова – директор на НУИ „Проф. В. Стоянов“; Иван Кюркчиев – директор на Държавна опера – Русе; Михаил Дичев – музикален продуцент; Ива Чавдарова – музиколог, отдел „Култура“ на Община Русе; Венцислав Илиев – архитект; Калчо Петков – БНТ, директор на РТВЦ – Русе.

„За всички нас проблемът беше важен. „Мартенски музикални дни“ са символ на нашия град и ние носим отговорност за тях в настоящето и как ще предадем фестивала на бъдещите поколения. Като дете съм бил хорист и имам отношение към музиката в нашия град. Създаденото напрежение ме накара да проведа срещи с Ива Чавдарова, с Иван Кюркчиев, чух и много мнения. Затова взех решението да има нов програмен съвет, по който се постигна съгласие. Това беше и един тест за всички нас, че можем да дадем отпор на разединението и да правим нещата заедно“, обясни решението кметът Пенчо Милков.

Контролът по изпълнението е възложена на заместник-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев.

По време на обсъждането г-жа Ива Чавдарова представи Проекта на Програмата за юбилейното 60-то издание на фестивала, който ще премине под мотото „Кръгове на времето“.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати