Пенчо Милков: Временната комисия за въздуха ще заседава публично и ще приема сигнали от граждани

Общество
30.12.2019 | 11:10 ч.

"Внесох предложение за създаване на Временна комисия за атмосферния въздух на Русе към Общинския съвет. Ако предложението ми бъде прието, комисията ще заседава публично."

Това заяви на нарочна пресконференция кметът Пенчо Милков, придружен от заместниците си Златомира Стефанова и Димитър Недев, предаде репортер на БРЯГНЮЗ.

Той обясни още, че новата комисия ще има право да изисква информация за наболелия проблем за русенци от институциите. Също така ще бъдат приемани сигнали и изслушвани граждани. Идеята на кмета включва още членовете на комисията да могат да ползват за целите си експерти и от БАН, за да могат да обобщават, анализират и обявяват резултатите от проучванията си публично на обществеността.

"Въпросите на хората няма да останат без отговори", категоричен бе Милков. Русенският кмет посочи още, че моли за съдействие промишлените предприятия и ще поиска те да имат дни на отворените врати, за да може гражданите да ходят на място и да задават своите въпроси.
 
Пенчо Милков обясни още, че сега въздухът в Русе е мръсен заради горенето на боклуци и затова са повишени нивата на фините прахови частици. 
 
Кметът посочи още, че ще поиска от държавния бюджет финансиране, за да се купи мобилна измервателна станция за замерване на органичните замърсявяния. По думите възможно е да се търсят възможности за дофинансиране от страна на държавата или пък да бъде осигурена за града такава мобилна станция.
 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати