Пикантни котлети

Сити кулинар
19.03.2012 | 14:24 ч.

 

ПРОДУКТИ:

4 котлета

половин ч.ч. бяло вино

половин ч.ч. олио

сол

черен пипер

бял пипер

хрян

къри

чеснов прах

брашно

9-10 картофа

50 мл натурален портокалов сок

ПРИГОТВЯНЕ:

Котлетите се отъняват, като леко се начукват с опаковата страна на дървеното чукче, след което се наръсват със сол. Панират се в брашно, отупват се и се пържат. Пърженето се извършва в силно загрята мазнина в началото, а след това се доизпържват на слаб огън, докато по повърхността им се образува кафява коричка. Изваждат се и се съхраняват на топло в тенджера с капак. Мазнината се прецежда и към нея се добавят всички останали подправки. Сместа се изсипва в тавичка, слагат се и картофите – цели или нарязани на резени. Пече се в умерена фурна около 30 минути. При поднасяне се разпределят първо картофите /канапе или гарнитура/, след това котлетите и накрая се поливат с няколко лъжици пикантен сос.

 

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.