Продукти:
600 грама пилешки воденички
шест глави лук
два моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
250 грама гъби /може и от буркан/
сол на вкус
масло за запържване
Приготвяне:
Първо измиваме добре и нарязваме воденичките. След това ги поставяме на котлона в подсолена вода да поврат за около 40 минути. Когато се сварят, добре ги отцеждаме и ги оставяме за малко настрани.
Обелваме и нарязваме на по-едро лука, чушките режем на лентички, нарязваме и морковите на кръгчета. Накрая режем и гъбите, посоляваме според вкуса си всички зеленчуци и ги поставяме в тигана с малко масло да се запържат. Малко преди зеленчуците да станат напълно готови от запържването, прибавяме в тигана към тях и пилешките воденички. Разбъркваме добре всички продукти и ги оставяме на котлона за десетина минути.
Когато ястието е вече съвсем готово, го поръсваме с пресен магданоз, преди да го сервираме. Ако искате и ако обичате, може да настържете и малко кашкавал отгоре. За красота декорирайте воденичките по селски с парченце свеж лимон и поднесете.
Коментирай