Пилешко вретено на фурна

Сити кулинар
18.09.2020 | 14:52 ч.

За 4 порции продукти:

2 бр. пилешки гърди

За плънката - кашкавал, кисели краставички, моркови, бекон

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Пилешките гърди се разрязват наполовина и се начукват, за да станат по-тънки и дълги – подходящи за увиване.

Морковите, краставичките, кашкавала и бекона нарязвате на тънки лентички. След това поставяте от тях в единия край на пилешкото филе и навивате на руло. Там, където се слепват двата края на месото  - захващате с клечка за зъби.

Има вариант да се добави и плънка от гъби и лук, които предварително задушавате в тиган с подправки по желание и добавяте по една лъжичка от получената смес, към останалите продукти, преди да навиете рулото.

Така приготвените  пилешки вретена се слагат в тавичка, поливат се с малко олио и се слагат няколко дафинови листа. Запичат се на фурна, докато се зачервят за около 25 минути.

Въпрос на вкус е освен олио да поръсите и с малко соев сос.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.