Пияни банани

Сити кулинар
21.03.2012 | 13:49 ч.

ПРОДУКТИ:

2-3 банана 2-3 с. л. кафява захар, ракиена чашка коняк или ром захаросани портокалови корички

сока от 1 портокал щипка настърган мускатов орех канела на върха на ножа 1 ч. л. краве масло

ПРИГОТВЯНЕ:

Бананите се режат на парчета и се слагат в съд за печене. Към тях се добавят портокаловите корички, сокът от един портокал и конякът или ромът. Слагат се още маслото, подправките и захарта и се разбъркват. Мятаме тавичката в загрята до 180 градуса фурна и се запичат десетина минути. През по-хладните вечери десертът се сервира горещ, но по желание може и да го охладите.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.