Пламен Бобоков показа в ефир личен чат с Бойко Борисов

Бизнес
02.07.2020 | 09:55 ч.

Бизнесменът Пламен Бобоков показа в ефира на "Тази сутрин" по бТВ чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По думите му те са си писали на 31 март м.г. по повод либийския танкер "БАДР".

"Аз нямам повдигнато обвинение за търговия с влияние.С брат ми имаме повдигнато обвинене само за участие в престъпна група за внос на италиански боклук, което е абсолютно невярно. Само съм свидетел по така наречената търговия с влияние, разбира се няма нищо конкретно. В последните седмици сме свидетели на впрягането на всички канали за масово втълпяване, в основна на което е прокуратурата, където се вадят всякакви снимки от моя телефон, който съм предоставил доброволно, включително с кодовете му, нещо, за което вече съжалявам, не съм очаквал подобно поведение от държавен орган, той е основния орган, който трябва да спазва законността в България", обясни Бобоков.

"Ние внасяме само скраб, от 20 години имаме рециклиращ завод, а от 10 години имаме 3 рециклиращи завода. Ние произвеждаме 50 000 тона олово за нуждите на нашето собствено производство.

Тъй като последните изцепки, които видях тип Боливуд продакшън на нашата прокуратура от вчера и всички тези смешни неща, които заливат пространството с някакви открития в Червен бряг и свързването ни с това, не искам да го коментирам, защото е смешно, но ще го обясня. Рециклирането е много сложно, ние усвояваме 94,5% от акумулатора, ние нямаме никакви отпадъци. Ние имаме най-модерната инсталация", поясни той акцията на прокуратурата в Червен бряг и отрече боклуците да са на тяхната фирма.

"Липсата на доказателства срещу нас е причината за тази истерия от страна на прокуратурата. Всички тези брутални нарушения на моите конституционни права, да не говорим за една Директива на Комисията за разпространението на тези безумни снимки,на тези безумни чатове, всичко това е насочено единствено и само да втълпява масово какви лоши хора са Бобокови, какви черни хора са, какви комбинатори, какви търговци с влияние са и т.н." каза още бизнесменът.

След като бяха излъчени кадри с изказване на главния прокурор Иван Гешев, Пламен Бобоков обяви, че иска да покаже нещо много интересно: "Искам да покажа един от модерните, разпространени чатове с нашия премиер."

"Добро утро бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор", пише Бобоков. "Какво е станало?", пита Борисов, а бизнесменът уточнява: "За кораба", пише в чата, на който бизнесменът показва скрийншот, разпечатан на хартия.

"Разбира се, че се видяхме с Борисов след това ,коментирахме за кратко и той предприе мерки между другото, той предприе адекватни мерки - обади се на премиера Сараш (Фаиз Сарай - б. ред.), даже мисля, че после си направиха среща, премиерът Сараш му благодари за това."

"Обръщам се към премиера с "бос", защото е началник на държавата, очевидно се познаваме отдавна, не съм в близки отношения с никого, но както виждате си пишем", обясни обръщението си към премиера Бобоков.

Той каза, че продължава да се коментиира полученото решение на ВАС за кораба, но никой не пита какво се случват година и половина след като има решение на ВАС да бъде освободен кораба -  той продължава да е пленен в български води. "За мен е добре да имаме приятелски отношения с Либия, губя възможности.

Бобоков обясни още, че с президентския съветник Пламен Узунов се познават от около 2 години. По думите на бизнесмена мафията иска да вземе кораба: "Не мога да иззема функциите на прокуратурата, стига са се занимавали с боливудски продукции."

Бобоков обясни чатовете си с това, че е съвсем нормално един бизнесмен да търси подкрепа от държавата за развитие на неговия бизнес зад граница и отрече това да е влияние или нещо нередно.

"Граждански дълг е ако имаш възможност да оказваш на стойностни хора, за да могат те да бъдат забелазани.Това не е укоримо, да можеш да помогнеш на стойностни хора. Никого не уреждам. Ако говорим за дипломатите - препоръчваш, има процедура, ако стават - стават. Това са стойностни хора", коментира публикуваните чатове между него и президентския съветник във връзка с дипломати.

"В България всичко е с връзки, в община в болница, ако нямаш връзки, умираш прав", каза още Бобоков и отсече, че не е кадрувал и не е назначавал посланици.

Попитан какви съобщения си разменя с вицепремиера Красимир Каракачанов, който е негов кум и кръстник на децата му, Бобоков каза: "След последните събития той е едно от големите ми разочарования и не искам да го коментирам. В момент на трудности човек разбира кои са истинските му приятели и кои са били привидни такива."

Бобоков бе категоричен, че те ще бъдат оправдани, въпросът е кога и посочи, че голямата му битка е брат му да излезе от ареста.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати