Пълнени чушки със стафиди и ориз

Сити кулинар
22.03.2021 | 17:33 ч.

Продукти:

10-12 сушени чушки

0,5 ч.ч. олио

2 - 3 глави лук

1 ч.ч. ориз

сол

черен пипер

50 г стафиди

50 г орехи

 

Приготвяне:

В сгорещеното олио се задушава ситно нарязаният  лук. Прибавя се оризът /по-добре да се ползва бланширан/ и се запържва. Добавят се стафидите и 1,5 ч.ч. топла вода. Подправя се със сол и черен пипер. Ври на тих огън, докато оризът поеме водата. Прибавят се едро счуканите орехи и сместа се разбърква добре.

С нея се пълнят сухите чушки, които са предварително измити и накиснати в топла вода, за да поомекнат. Потопява се отворът в брашно, за да се запечата.

Подреждат се в тенджера, покриват се с чиния. Налива се топла, подсолена вода /или смес от зелев сок и вода/. Ври до готовност на ориза.

Ястието може да се приготви и на фурна, като чушките се нареждат в тава, налива се подсолена вода /или смес от зелев сок и вода/, отгоре се поръсват с олио и се пекат.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.