Пълнени камби с боб

Сити кулинар
24.12.2019 | 09:46 ч.

Продукти:

8-9 не много едри камби

1 глава лук

1 1/2 ч.ч. боб, сварен или от консерва

1 едър домат, обелен и нарязан на ситно

2-3 с.л. доматен концентрат

100 грама целина

1-2 моркова

2 скилидки чесън

2 ч.л. чубрица

1 ч.л. девисил

1 с.л. магданоз, пресен

1 ч.л. червен пипер, сладък

1 щипка лют червен пипер, по желание

1 щипка кимион

сол на вкус

1 с.л. олио

 

Приготвяне:

 

Камбите се почистват от дръжките и семките. В загрятото олио се запържват лукът и чесънът. Прибавят се морковите и целината докато омекнат. Ако решите да направите камбите с месце, добавете малко кайма.

После се добавят свареният боб, доматите и доматеният концентрат. Осолява се и се прибавя пиперът и останалите подправки. Оставя се на котлона докато сместа се редуцира.

После камбите се пълнят и се запичат 20-25 минути на 180 градуса.
 
 
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати