Нищо не утешава повече от кремообразното картофено пюре и хрупкавите кожички. Опростени, вкусни и засищащи, можете лесно да адаптирате вкусовете, за да изразходвате всички други съставки, които ви дебнат в хладилника.
ПРОДУКТИ:
- 4 картофа за печене
- 50 г масло
- 2 стръка праз лук, но не много стари - нарязани на тънко
- 200 г сирене фета, натрошено
- 15 г естрагон, листа нарязани на ситно
- 1 супена лъжица чесън намачкан ситно
- 1 щипка сол и прясно смлян черен пипер
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
- Загрейте фурната до 220 ° C .
- Поставете цели картофи върху хартия за печене и печете 25–30 минути.
- Намалете температурата на фурната до 200 ° C и печете още 1 час, достепен на готовност. Извадете от фурната.
- Оставете картофите да се охладят леко, след което разрежете всеки картоф наполовина. С лъжица внимателно оберете месото от всяка половина в купа и оставете кожите настрана.
- Подправете обилно със сол и черен пипер и добавете маслото в купата. Намачкайте с вилица пюрето. Не се притеснявайте, ако сместа не е напълно гладка.
- С лъжица разбъркайте нарязания лук, сиренето фета и останалите подправки, и разбъркайте добре. Регулирайте вкуса по желание.
- Напълнете картофените кори с получената каша.
- Поставете пълнените кожи върху тава за печене и печете 30 минути или докато започне да започне да покафенява отгоре. Сервирайте горещо.
Коментирай