Пълнени варени яйца за Сирни заговезни

Сити кулинар
04.03.2022 | 15:59 ч.

Продукти:

8 яйца

50 г масло

50 г кашкавал

1 малка лукова глава

1 с.л. горчица

2 с.л. лютеница

2 червени чушки от туршия /или печени/

черен пипер

сол

 

Приготвяне:

Разделете твърдо сварените яйца на половинки. Извадете жълтъците. Нарежете на много ситно кашкавала, настържете луковата глава, нарежете на ситно чушка или камба от туршия. Към жълтъците с маслото добавете нарязания кашкавал, горчицата, настърганата на ренде лукова глава, лютеницата, черния пипер. Ако е необходимо сложете малко сол и напълнете белтъците със сместа. Отгоре украсете с парченце чушка или маслина. Може да сложите и клонче магданоз или копър. 

 
Печатни издания

     

 

  

 

   

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.