Почина американецът, инициирал лов на скрито от него съкровище

Свят
09.09.2020 | 15:16 ч.

"Фен, търговецът на артефакти в Санта Фе и военен ветеран, инициатор на лов на съкровище, който хипнотизира света, почина в понеделник в дома си в Санта Фе.”

Новината за смъртта на 90-годишния Форест Фен съобщава www.santafenewmexican.com, позовавайки се на местната полиция. Фен е служил като пилот-изтребител във ВВС на САЩ, спечелвайки редица военни награди, ръководи няколко художествени галерии, издава многобройни книги и събира артефакти от Ню Мексико и целия свят.

Но той вероятно ще остане най-известен с инициирането на лов на съкровище, което бе скрил и което вдъхнови  стотици хиляди търсачи на силни усещания.

Фен бе скрил съкровището преди десет години в Скалистите планини и даде насоки за мястото му в стихотворение. В бронзовия сандък се съдържат златни монети и кюлчета, фигурки от доколумбова Америка, праисторически "огледала" от полирано злато, древни китайски статуетки от кехлибар и скъпоценности.

С това начинание целта на Фен е била да накара хората да влязат дълбоко сред природата и да им даде шанс да преживеят старомодно приключение в преследване на богатство.

През юни той обяви, че съкровището е намерено, и каза, че е малко тъжен, задето търсенето вече е приключило. "Поздравявам хилядите хора, които участваха в издирването и се надявам, че ще продължат да преследват мечтите си с други открития", написа той на сайта си.

Идеята да организира търсене на съкровище се зародила у него доста преди 2010 г., след като на няколко пъти се сблъсквал със смъртта.

Като търговец на изкуство, той организира партита с ВИП гости, сред които Джаки Кенеди Онасис, Сам Шепард, Джесика Ланг, Майкъл Дъглас.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати