Полиция отцепи Ветово! Тротилова шашка гръмна в ръцете на 51-годишен мъж

Крими
13.01.2020 | 12:32 ч.

Тротилова шашка гръмнала в частен дом във Ветово в понеделник сутринта.

Устройството избухнало в ръцете на мъж, който по информация на местни хора работел в „Каолин“. 51-годишният мъж е с наранявания по лицето, откаран е в болница, но е в съзнание. Той признал пред униформените, че в дома му, който се намира в центъра на града, има още шашки. Заради това полицията отцепи района веднага и  евакуира детската градина, която се намира наблизо.

Тази сутрин около 10 часа в РУ – Ветово е постъпил сигнал за взрив в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Линейката е откарала 51-годишен мъж в болница в Русе за оказване на медицинска помощ. Служителите на МВР са предприели действия за обезопасяване на местопроизшествието, както и за евакуиране на хора от съседни имоти и сгради. Предстои извършване на оглед и изясняване на причините за възникване на инцидента.

От Спешна помощ съобщиха за БРЯГНЮЗ,че мъжът е с наранявания в областта на главата и е откаран в болница "Канев". Пострадалията е без опасност за живота, коментираха от лечебното заведение. 

Припомняме, че днес ранните часове на деня взрив разтърси Варна. Загинала е 53-годишна жена, за която близки съобщиха, че се казва Марияна и е живеела в съседния апартамент. Тя дълго време не го е обитавала, но се е върнала.

От взривната вълна се е срутила вътрешната стена на жилището й и това е вероятната причина за нещастието.

Тепърва предстои идентификация на тялото на загиналата, заяви окръжния прокурор Красимир Конов:

“По първоначални данни, в следствие на пожара и на взрив, който е възникнал първоначално. Има един загинали и 18 изведени в токсикологията“, предаде БНР.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати