Ето версията на полицията в Силистра за обиска на детски център „Биберон”

Общество
12.08.2020 | 10:52 ч.

Със съобщение, публикувано на сайта на МВР – Силистра днес, бе изразена версията на местната полиция във връзка с публикуваната вчера от „Силистренски бряг” информация за извършен обиск на детски център „Биберон” в крайдунавския град.  Ето какво се казва в съобщението:

„На 11.08.2020 г. на територията на град Силистра е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, включително установяване на акцизни стоки без бандерол. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура – Силистра. В хода на операцията са били проверени десетки обекти. Не отговарят на истината твърдения, че обект на проверка е бил и детски център. За продажба на акцизни стоки, подлежащи на контрол, е проверен кафе-аперитив, носещ идентично наименование с това на парти-център. Призоваваме медиите да бъдат коректни в поднасянето на информацията за дейността на органите на МВР и да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.”

Припомняме, че още вчера "Силистренски бряг" съобщи, че при обиска са търсени акцизни стоки. Това ни бе потвърдено както от собственичката на „Биберон”  Пламена Тончева, така и от старши комисар Юлиян Караславов, директор на ОД на МВР - Силистра, който на официален брифинг пред журналисти, с участието и на Окръжния прокурор Теодор Желев, и на говорителят на Окръжна прокуратура – Ивелин Чафаланов, поясни, че „Биберон” е бил в списъка с още десетки обекти на територията на Силистра (медията ни разполага с аудиозапис от провелия се брифинг -  б.ред.). Във всички тях са били търсени акцизни стоки без бандерол, алкохол и дори наркотици, като резултатите от специализираната полицейска операция ще бъдат обявени днес.

По време на същия брифинг стана ясно, че операцията срещу битовата престъпност  е била проследена и от главният прокурор на Репулика България Иван Гешев, който бе на работно посещение в Силистра.

В случая не може да става дума за два различни обекта с идентично име, след като е налице един собственик. Кафе –аперитив с прилежащ към него детски кът – място, където се провеждат партита за рождени дни или с други думи – детски център „Биберон”.

В договора ми за наем е записано, че това е павилион с лятна градина, поясни Тончева.

Коментирай

Кире
13.08.2020 | 11:54 ч.
А каква е версията на Каскета ? Някой ли ги плъзна,та се разхождаха до Силистра? И питам аз това ли еработата на Гешев да ходи из страната като Миндовата кучка и като неговия началник с джипката?
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати