Постен лучник

Сити кулинар
04.12.2019 | 18:25 ч.

Продукти:

1 пакет готово тесто за хляб

1 кг стар лук

1 к. ч. олио

2 ч. ч. счукани орехи

черен пипер

червен пипер

сол

чубрица

 

Приготвяне:

Тестото се разделя на две неравни части, от които с ръце се оформят долен, по-голям, и горен, по-малък, лист. Лукът се нарязва на ситно и се задушава, след което към него се прибавят орехите и всички подправки. В тава се постила по-голямата част от тестото, върху която се изсипва плънката. Върху нея се слага горният лист. Загъва се с краищата на долния и се притиска добре. Отгоре се намазва с мазнината от задушената плънка. След това се слага във фурната да се изпече.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Стил по време на карантина

 
Изкъпах се, 
гримирах се 
и сега ще си правя прическа,
че ще излизам на балкона!

 

 

АРХИВ | изберете две дати