Постни арменски сладки

Сити кулинар
09.10.2020 | 16:12 ч.
ПРОДУКТИ:
(за около 35 броя)
 
1 ч ч олио
1 ч ч вода
1 щипка сол
3 ч ч брашно
1 ч л сода
200г орехови ядки
150г локум
 
За овалване:
 
около 150г пудра захар
1 ванилия

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
В подходящ съд сипваме олиото и водата и ги слагаме да заврят. След това прибавяме содата и солта и отнемаме сместа от котлона. Прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която оставяме да се охлади.

От сместа вземаме топче, разстиламе го на дланта си и поставяме парченце локум и орехова ядка. Оформяме на топче.
Подреждаме готовите сладки в тава, която е покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна докато се зачервят леко. 
Още топли ги овалваме в пудрата захар, в която сме добавили 1 ванилия.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.