Постни зелеви сарми с гъби за Великите пости

Сити кулинар
17.03.2021 | 11:49 ч.

 

Продукти:

200-300 г гъби печурки /може от консерва/

1 ч.ч. ориз

1 кисела зелка

2-3 моркова

млян черен пипер

Приготвяне:

Гъбите и морковите се нарязват на дребно и се запържват леко, добавя се измитият ориз и продължава още малко да се запържва на котлона. Долива се чаша вода и се оставя да я поеме оризът. Дръпва се от огъня. Зелевите листа се отделят и в тях се слага от плънката. Готовите сармички се заливат с вода, отгоре може да разхвърляте настърган морков и да добавите домати от консерва. Пекат се в предварително загрята фурна докато хванат коричка.

Забележка: Внимавайте, когато водата от тавичката изври, да доливате, за да могат листата да се сварят както трябва.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.