Продукти:
200-300 г гъби печурки /може от консерва/
1 ч.ч. ориз
1 кисела зелка
2-3 моркова
млян черен пипер
Приготвяне:
Гъбите и морковите се нарязват на дребно и се запържват леко, добавя се измитият ориз и продължава още малко да се запържва на котлона. Долива се чаша вода и се оставя да я поеме оризът. Дръпва се от огъня. Зелевите листа се отделят и в тях се слага от плънката. Готовите сармички се заливат с вода, отгоре може да разхвърляте настърган морков и да добавите домати от консерва. Пекат се в предварително загрята фурна докато хванат коричка.
Забележка: Внимавайте, когато водата от тавичката изври, да доливате, за да могат листата да се сварят както трябва.
Коментирай