След обществения натиск председателят на Общински съвет-Русе Иво Пазарджиев сам се поставя под карантина

Политика
15.03.2020 | 16:54 ч.

След като стана ясно днес, че председателят на Общинския съвет в Русе Ива Пазарджиев е бил в чужбина и се е върнал тази нощ през Сърбия, по-късно той обяви, че сам е решил да се постави под карантина.

За това Пазарджиев съобщи във Фейсбук:

"Уважаеми съграждани,
скъпи приятели,
През отминаващата седмица отсъствах от България. Прекарах седем дни в Австрия в район, който не е сред рисковите, във връзка с разпространението на COVID-19. Чувствам се добре и нямам симптоми на каквото и да е заболяване. Въпреки това, след проведени няколко консултации с водещи русенски лекари заявявам, че по мое желание се поставям в изолация (карантина), с оглед минимизиране на възможността за разпространение на заразата. Ще продължа да изпълнявам обществените и личните ми ангажименти от дома ми. Телефонът и електронната ми поща са на разположение на всички, във връзка със служебните ми задължения.

С това мое действие и с личния ми пример призовавам русенци също да останат по домовете си и да излизат от тях само в краен случай. Призовавам хората към по-малко драматизиране на ситуацията в страната, както и да имат доверие на институциите.

Сигурен съм, че много скоро градът ни и държавата ни ще се върнат към обичайния си ритъм на живот. Вярвам, че сериозната ситуация, в която сме поставени ще ни направи по-сплотени и по-единни", пише Пазарджиев в поста си.

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати