Председателят на Общинския съвет-Русе Иво Пазарджиев се е върнал от чужбина през Сърбия, къде е бил и ще бъде ли под карантина?

Политика
15.03.2020 | 13:32 ч.

Председателят на Общинския съвет в Русе Ива Пазарджиев тази нощ се е върнал от чужбина и е бил част от блокираните български граждани между Хърватска и Сърбия, пише самият той за среднощното си преживяване във Фейсбук.

"Сръбските власти не пускаха никой да влиза на тяхна територия, оснвен техни сънародници. Единствено българските граждани получихме адекватна защита от държавата ни.

Специални благодарности на човека от снимката - вицеконсулът на България в Сърбия Георги Христов. На границата нямаше консул на друга държава, който да мръзне рамо до рамо със сънародниците си, докато не се увери, че всички са тръгнали. Благодарение на него и на българските власти беше осигурен полицейски кордон, който ни съпроводи през цяла Сърбия. Нямаше българин, който да не помага на друг в една наистина не лека ситуация, когато вариантите за прибиране в България бяха през Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово и Северна Македония.

Когато сме сплотени можем да преодоляваме трудностите.

За сърбите...няма да кажа нищо хубаво. Няма как да си част от цивилизования свят и да отказваш достъп до тоалетна на хора, които държиш между две граници повече от 7 часа...

Не на последно място благодаря на Vanya Denevska за адекватната информация, която ни предоставяше през цялата нощ", разказва в поста си Иво Пазарджиев.

Никъде обаче той не посочва в коя държава е бил, тя от рисковите държави с коронавирус ли е.

По отношение на това, дали самият той ще бъде под карантина, е попитан във Фейсбук и отговаря:" Сега следва да се изпълняват указанията на официалните държавни органи. Аз не съм бил на място с концентрация на лица, заразени с коронавирус."

 

 

Коментирай

Русенец
16.03.2020 | 11:29 ч.
Можеше да си спести това пътуване, ако толкова е мислил за настоящето, но къде-къде е по cool сега да се правиш на патриот, който мисли за общественото здраве.
 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати