Предстоят три кулинарни феста на територията на област Ловеч - при строги противоепидемични мерки

Сити кулинар
04.09.2020 | 14:45 ч.

Три кулинарни фестивала ще се състоят през септември и началото на октомври на територията на област Ловеч. Инициативата е по проект „Популяризиране на традиционните храни и рецепти на територията на МИГ – Троян, Априлци, Угърчин и МИГ Бяла Слатина“. Те ще се проведат в дните 5 септември – в Априлци, 19 септември – в Орешак и 3 октомври в Угърчин, като организаторите вече са съгласували програмата си с РЗИ и областната дирекция на БАБХ.

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева, която оглавява и Областния щаб по здравеопазване, също даде съгласие за провеждане на събитията. Тя обаче изисква предприемане на необходимите противоепидемични мерки и действия, съгласно издадените заповеди на министъра на здравеопазването, с цел осигуряване на безопасността на всички участници и посетители на организираните фестивали, и създаване на организация за спазването им и контрол за тяхното изпълнение съвместно с институциите.

На фестивалите ще бъдат представени и дегустирани традиционни местни храни, приготвени от местни кулинари, а дегустацията ще бъде предоставяна безплатно на гостите и участниците в съдове за еднократна употреба. Предвижда се още за участие да бъдат поканени занаятчии и фолклорни изпълнители, които да обогатят програмата.

За осигуряване на безопасност ще бъдат обособени вход и изход за движение в една посока, спазване на дистанция от 1,5 м.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати