Президентът Радев отново: Мутри, вън! (видео)

Общество
10.07.2020 | 18:41 ч.

"Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, затова трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни", заяви Радев пред хората, събрали се на площада пред президентството. „Тук сме, за да защитим себе си, да кажем не на политическите репресии, на произвола, политическия рекет. Не на корупцията, която разсипва България.

Тук сме да кажем не на страха, на който се опира мафията. България не е собственост на олигарсите.  Кредото е свобода, законност, справедливост за всеки”.

Държавният глава призова за честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се "самовъзпроизвежда".

Той благодари на присъстващите, които показват, че Европа вече не може да гледа на България с широко затворени очи. Президентът беше прекъснат от възгласи „Радев, Радев!”.

Той предупреди, че властта ще организира бутафорни и платени протести, които са там, където са автобусите.

Радев призова да не са агресивни към хората, които защитават властта от страх. Мафията ще ни плаши със статистиката на пандемията, но най-страшната е на корупцията и автокрацията. Президентът призова за спазване на мерките за защита здравето.

„Днес на площада се решава бъдещето на България”, каза той. "С нашето присъствие днес ние гласуваме за бъдещето на страната. Ще напишем историята, от която няма да се срамуваме, всички заедно. Мутри, вън! Бог да пази България”, завърши със същия призив президентът Радев, чиято реч бе последвана от викове "Оставка!".

 

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати