Прокуратурата погна лидера на "Възраждане" за всяване на смут в условия на извънредно положение (Видео)

Крими
30.03.2020 | 15:09 ч.

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов, лидер на политическа партия "Възраждане" (в съобщението на прокуратурата името на лицето е изписано с инициали и партията не е спомената - б.ред.), будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

В тази връзка Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева, съобщават от държавното обвинение.

Разследването по случая продължава.

Ето и видеото от въпросното интервю: 

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати