Прокуратурата в Силистра се самосезира след „Шоуто на Слави”

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016
15.11.2016 | 17:26 ч.

 

Районната прокуратура в Силистра се е самосезирала след предаване на „Шоуто на Слави“ и публикация във в. „Труд“, в които са представени несъответствия в протоколи на секционни избирателни комисии в Силистра от референдума, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Разпоредени са проверки на три протокола на СИК по член 169 от Наказателния кодекс за евентуално извършено престъпление на член от състава на избирателна комисия, който по какъвто и да е начин преправи резултат от избори или референдум. За това деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Проверките са възложени на Икономическа полиция в Силистра. Освен за деяние по член 169 от НК, проверките са възложени и с оглед събиране на данни за документно престъпление.

В предаването си миналата сряда Слави Трифонов даде няколко примера със сгрешена документация от националния референдум. Два от тях бяха от избирателни секции в Силистра и според шоумена показвали как се премахват всички гласове на избиратели. Вторият пример показвал как изчезват подписи на вече гласували хора. 

Коментирай

Още от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016

Всички от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016  
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати