Първи сигнали за измама на възрастни при общинска услуга доставка на хранителни продукти по домовете

Крими
15.03.2020 | 14:41 ч.

Първите опити за измами на възрастни хора в извънредната ситуация в страната не закъсняха.

Най-уаязвимата група - възрастните хора, които действително имат нужда от помощ за закупуване на храна, лекарства или дезинфекция по домовете вече е обект на наглите измамници.

В Бургас са получени единични сигнали за измама от страна лица, представящи се за служители на Община Бургас, съобщи пред журналисти ст. комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР - Бургас, предаде "Фокус".

Сигналите касаят новата услуга, която предоставя Общината - за помощ, доставка на хранителни продукти или дезинфекция в домовете на нуждаещите се граждани. По думите на ст. комисар Сотиров целта на измамниците в тези случаи е да влязат в съответното помещение, да добият информация, да вземат вещи от жилището или сума за извършена дейност.

"Ще бъдат изготвени указания за това как служителите на Общината да се легитимират преди да бъде извършена съответната дейност в жилищата. Най-вероятно в такива случаи ще бъде на разположение и полицейски служител. Нека, ако някой се съмнява в легитимността на екипите, да се свърже с нас, за да изпратим полицейски служители незабавно", уточни директорът на ОДМВР - Бургас.

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати