4 пъстърви
10 - 12 фурми /за предпочитане са иранските, наречени и натурални, понеже не са толкова сладки/
1 чаша сварен ориз
1 нарязана глава лук
връзка нарязан магданоз
няколко щипки джинджифил на прах
няколко щипки канела
50 г нарязани бадеми
3 с.л. краве масло
Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте добре почистената пъстърва, посолете и посипете с чер пипер.
Смесете нарязаните фурми, ориза, лука, джинджифила, канелата, магданоза и половината от маслото и объркайте добре. Посолете на вкус. Напълнете рибите с плънката и сложете всяка от тях в намазано с масло парче фолио. Намажете и пъстървите отвън. Загънете фолиото плътно и печете в тавичка 15 – 20 минути. Сервирайте пъстървата посипана с канела и отгоре.
Още по-добре е, ако задушите лука леко преди са го смесите с другите продукти. Вместо бадеми може да използвате кедрови орехи, също е много вкусно. Може да я запечете и с кръгчета лимон отгоре.
Коментирай