Пъстърва с фурми и ориз за Благовещение

Сити кулинар
25.03.2022 | 12:23 ч.

Продукти:

 

4 пъстърви

10 - 12 фурми /за предпочитане са иранските, наречени и натурални, понеже не са толкова сладки/

1 чаша сварен ориз

1 нарязана глава лук

връзка нарязан магданоз

няколко щипки джинджифил на прах

няколко щипки канела

50 г нарязани бадеми

3 с.л. краве масло

 

Приготвяне:

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте добре почистената пъстърва, посолете и посипете с чер пипер.

Смесете нарязаните фурми, ориза, лука, джинджифила, канелата, магданоза и половината от маслото и объркайте добре. Посолете на вкус. Напълнете рибите с плънката и сложете всяка от тях в намазано с масло парче фолио. Намажете и пъстървите отвън. Загънете фолиото плътно и печете в тавичка 15 – 20 минути. Сервирайте пъстървата посипана с канела и отгоре.

Още по-добре е, ако задушите лука леко преди са го смесите с другите продукти. Вместо бадеми може да използвате кедрови орехи, също е много вкусно. Може да я запечете и с кръгчета лимон отгоре.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.