ПРОДУКТИ:
300-400 г свинско месо
4 големи ябълки
50 мл червено вино 1 ч. л. мед сол
черен и червен пипер олио
ПРИГОТВЯНЕ: Отрежете горната част на ябълката като капаче. Внимателно изрежете и извадете вътрешната част на плодовете, като оставите сравнително тънки стени. Нарежете вътрешността на ябълките на малки парченца. Накълцайте месото на дребни кубчета. Посолете нарязаното месо, поръсете го с черен пипер и му добавете чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре и оставете месото да се маринова 20-30 минути на хладно. Запържете месото в малко загрято олио за около 5 минути /докато си промени цвета/, поръсете с щипка червен пипер и налейте виното, разбъркайте и оставете месото да поври малко с виното, след това прибавете нарязаната вътрешност на ябълките и оставете още няколко минути на котлона като разбърквате сместа. Напълнете ябълките с приготвената плънка. Сложете отгоре капачетата, изрязани в началото от ябълките. Сложете в тавичка, в която сте налели малко вода на дъното и печете на 200 градуса във фурна 10 – 15 минути, внимавайте да не се размекне съвсем ябълката.
Коментирай