Пълнено пиле с гъби и ориз

Сити кулинар
22.12.2011 | 13:14 ч.

ПРОДУКТИ:

1 пиле

500 г гъби

3 стръка праз лук

150 г масло

джоджен

черен пипер

350 г ориз

червен пипер

сол

ПРИГОТВЯНЕ:

Измива се пилето, посолява се и се намазва с масло. В тиган се задушават лукът, гъбите и оризът в масло,  налива се чаша и половина вода, прибавят се червеният пипер, джодженът и черният пипер и се оставя на слаб огън да поеме водата. С тази плънка се пълни пилето колкото поеме и се зашива. Пече се на умерена фурна, след като е полуготово се обръща, в тавата се слага останалата плънка, наливат се 1,5-2 чаши вода в зависимост от количеството ориз и се пече още 20-30 минути.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.