Пуснат срещу подписка мъж, заканил се с убийство на жена си, остава окончателно зад решетките

Крими
04.03.2020 | 15:52 ч.

Състав на Окръжен съд – Русе отмени като неправилно и незаконосъобразно определението на Районен съд – Русе, с което спрямо Х. А. е взета мярка за неотклонение Подписка и определи Задържане под стража. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за: 1. неплатена издръжка за двете си малолетни деца в общ размер на 9500 лева; 2. закана с убийство, извършена на 27.09.2018г.  по отношение на жената, с която са съжителствали и майка на двете му деца.

Според първоинстанционния съд е налице обосновано предположение, че Х. А. е извършил престъпленията, в които е обвинен, но няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Въззивната инстанция, обаче, прие, че съществува такава опасност предвид липсата на постоянен адрес, доходи и трудова ангажираност на лицето, както и отразените в справката му за съдимост 11 осъждания. Отчетени бяха и данните от досъдебното производство, че и след 27 септември 2018 г. пострадалата е подавала сигнали на спешен телефон 112 за агресивно поведение на обвиняемия.

Престъплението закана с убийство е тежко умишлено по смисъла на закона, наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. Според въззивните магистрати само мярката за неотклонение Задържане под стража е адекватна на тежестта на обвинението, личността на обвиняемия и доказателствата по делото.

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати