Путин в самоизолация след ръкуване с лекар, заразен с коронавирус

Свят
01.04.2020 | 17:54 ч.

Президентът на Русия Владимир Путин ще работи дистанционно, след като откриха, че главният лекар на болницата в Комунарка, с когото руският президент се срещна без предпазна марка и се ръкува с него, е заразен с коронавирус инфекция, съобщава Нюзру.ком.

Със заболелия лекар са имали контакт кметът на Москва, вицепремиерът Татяна Голикова, министърът на здравеопазването Михаил Мурашко и шефът на "Роспотребнадзор" Анна Попова.

Всички те са общували с лекаря без маски и са се ръкували с него.

Прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков съобщи, че всички, които са придружавали Путин ще бъдат тествани за коронавирус.

Президентът за пръв път ще проведе дистанционно съвещание с правителството.

По думите на Песков, Путин ще остане в самоизолация, макар, че преди дни, пак той заяви, че Путин няма намерение дори да се откаже от ръкостисканията, въпреки епидемията от коронавирус.

 

Доктор Денис Проценко потвърди вчера, че е дал положителен резултат на теста, предаде ТАСС.  На страницата си във Фейсбук, той написа, че  се чувства добре, изолирал се е в кабинета си и работи дистанционно.

Във вторник миналата седмица Путин посети болницата "Комунарка", където разговаря с Проценко. На телевизионни кадри се вижда, че по време на разговора двамата са без предпазни средства.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати