Радев излезе сред протестиращите: Мафията вън! ( ВИДЕО )

Политика
09.07.2020 | 19:11 ч.

Президентът Румен Радев излезе сред протестиращите пред сградата на „Дондуков” 2 тази вечер.

Така той оглави  демонстрацията, организирана в негова подкрепа. Повод за това е тазсутрешната акция на прокуратурата, когато двама негови сътрудници бяха арестувани заради търговия с влияние.

В речта си на протеста президентът призова множеството да бъдат изгонени мутрите от държавата. "Мутри, вън!", подгря присъстващите Радев, а те се ръкуваха с него и му пожелаваха втори мандат.

"Българската мафия постигна невъзможното - обедини обикновените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която използва по свой начин за свой щит и за политически репресии", каза той.

Нахлуването на прокуратурата в президентството Румен Радев нарече прецедент в цялата съдебна система. 

Организацията на демонстрацията стана спонтанна чрез социалните мрежи. Десетки столичани се надпреварваха да поздравят президента.

Сред протестиращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, както и  лица от БСП – депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков.

По-рано днес от Дубай обвиняемият Васил Божков също призова за протест.
"Дойде моментът. Всички пред Президентството. Да приключим с хунтата.
Съжалявам, че не мога да съм физически с вас. ", надъха от Дубай Божков публиката, а Христо Иванов се втурна да изпълнява заданието на място.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати