Румен Радев: От всички снимки една е най-смущаваща - това е със спящия г-н Борисов

Общество
18.06.2020 | 11:05 ч.

"От всички снимки една е най-смущаващата - това е със спящия г-н Борисов, това означава риск за живота на министър-председателя, знам че вече е в ход служебна проверка в НСО."

Това съобщи пред медиите в Перник държавния глава Румен Радев по повод разпространените снимки вчера с Бойко Борисов.

"Не мога да тълкувам всичко казано от г-н Борисов, за разлика от него моята фантазия има някакъв предел. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове."

"Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки",  заяви с усмивка президентът Румен Радев пред медиите в Перник.

Така президентът коментира изказването на премиера, че Румен Радев лично го следи с дрон.

"Готов съм да изпълнявам своите правомощия, но предсрочни избори не мога да управлявам аз, това може да реши правителството и българския парламент. Нека има ясно разграничение-  никога не съм изязвявал желание за служебен кабинет. Никога не съм казвал свиреп кабинет.

Прокуратурата е длъжна да направи проверка на записа, важно е независима експертиза за достоверността на записа и снимките, от това зависи бъдещето ни като държава и международиня ни авторитет. Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитичесики индулгенции за скандала, а на вътрешна територия да се превръща в някаква забава, някакъв фарс.

Борбата за власт се води между политическите партии. Ще наложа вето върху Закона за МВР с ясно аргументирани мотиви, сега не искам да отнемам времето от този въпрос.

Въпросът е манипулирани ли са снимките и записа.

Искам да изразя своята подкрепа към кмета на Перник г-н Владимиров и неговия екип, които паказаха как трябва да стои една местна власт по време на криза", каза още президентът.

"Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, а параноята", завърши Румен Радев.

На последен въпрос с кого ще празнува рождения си ден, държавният глава отговори, че това ще направи със съпругата си Десислава Радева и покани медиите да ги снимат в Сандански, за да разберат наистина ли са разделени.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати